FAQ – Usein kysyttyä

Usein kysyttyä Eurohostelista

Eurohostelin palveleva henkilökunta auttaa löytämään vastaukset kysymyksiisi. Jos et löydä vastausta alta, ota yhteyttä!

Majoitushintamme ovat dynaamiset eli ne vaihtelevat päivittäin senhetkisen kysyntätilanteen mukaan. Mitä enemmän jollekin yölle on kysyntää, niin sitä korkeampia hinnat ovat ja vastaavasti mitä vähemmän jollekin yölle on kysyntää, niin sitä alempia hinnat ovat. Kysyntätilanne yleensä lisääntyy koko ajan, joten majoitusvaraus kannattaakin tehdä aina mahdollisimman hyvissä ajoin, ennen kuin hinnat ehtivät nousta.

Lisäksi varaamalla suoraan sivuiltamme saat parhaat edut:
– Hintatakuu
– Myöhäinen huoneenluovutus (17:00) ilmaiseksi *
– Ilmainen iltasauna *
– Ei ennakkomaksua
– Ei varausmaksua
– Välitön varausvahvistus

* Saatavuuden mukaan

Hostellissa maksat vain tarvitsemistasi palveluista. Hostellien palvelutaso ja varustelu on yksinkertaisempi kuin hotelleissa, mikä näkyy myös edullisempina hintoina. Huoneissamme ei ole omaa kylpyhuonetta, mutta käytävillä on yhteiskäytössä oleva suihku- ja wc-tilat sekä miehille että naisille. Asiakkailla on käytettävissään itsepalvelukeittiö ja pyykinpesumahdollisuus.

Aamiainen ei yleensä sisälly hintoihin, mutta sen voi ostaa vastaanotostamme vielä aamullakin.

Hostellissamme on 3 kappaletta Budget-luokan kahden hengen huoneita, joihin saa tuoda mukanaan lemmikkieläimiä. Muihin huoneisiin lemmikkieläimiä ei saa viedä. Lemmikkieläimien tuomisesta huoneeseen peritään 15 € kertamaksu vierailulta riippumatta lemmikkien määrästä. Opaskoirat majoittuvat meille ilmaiseksi asianmukaista dokumenttia vastaan. Varausta tehdessäsi muista ensin varmistaa, että lemmikkieläinhuoneita on vapaana.

Lemmikkieläimet eivät saa aiheuttaa häiriöitä, eikä koiria saa koskaan jättää yksin huoneeseen. Asiakas on vastuussa lemmikkieläimen mahdollisesti aiheuttamista vaurioista.

Meillä ei ole säilytystiloja polkupyörille sisätiloissa eikä polkupyörien vieminen huoneeseen ole sallittua. Polkupyörän voi pysäköidä ilmaiseksi takapihallemme vastaanoton erikseen osoittamaan paikkaan. Polkupyörän pysäköinti tapahtuu aina omalla vastuulla, joten suosittelemme riittävän lukituksen (esimerkiksi ketjulukko) käyttämistä. Ole hyvä ja ilmoita polkupyörästäsi varausta tehdessäsi.

Hostellikortilla saat vähintään 10 % alennuksen päivän hinnasta*. Lisäksi saat 50 % alennuksen iltasaunasta ja myöhäisestä uloskirjautumisesta (saatavuuden mukaan).

Hostellijärjestön jäsenjärjestön kortilla saat vähintään 10 % alennuksen päivän hinnasta*. Hostellijärjestön jäsenjärjestön kortilla voit myös ostaa hostellikortin 5 € alennuksella.

Esitä voimassaoleva korttisi sisäänkirjautumisen yhteydessä.

*Alennuksen saat kun teet varauksen suoraan Eurohostelista tai Suomen Hostellijärjestön kotisivun kautta. Alennus ei ole saatavilla käytettäessä muita varauskanavia.

Pysäköinti on Helsingin kantakaupungissa maksullista lähes kaikilla kaduilla työpäivinä ja liikekeskustan kaduilla myös lauantaisin. Toisin sanoen arki-iltaisin ja viikonloppuisin ilmaisia pysäköintipaikkoja löytää jopa Helsingin keskustasta suht helposti. Lisätietoa pysäköintimaksuista ja -ajoista Pysäköinti Helsingissä sivulta.

Helsingin Rakennusvirasto pitää yllä myös kantakaupungin pysäköintikarttaa josta sekä pysäköintimaksuvyöhykkeet että ilmaiset pysäköintialueet ja -paikat käyvät ilmi havainnollisesti.

Muista kuitenkin että pysäköinti on sallittu vain merkityillä pysäköintipaikoilla.

Liityntäpysäköintipaikat kantakaupungin ulkopuolella ovat yleensä ilmaisia. Ne ovat kätevä tapa välttää keskustan liikenneruuhkat ja ne sijaitsevat julkisen liikenteen pysäkkien ja asemien lähellä joten matkaa voi jatkaa metrolla, linja-autolla, raitiovaunulla tai paikallisjunalla.

Esikaupunkialueilla pysäköinti on katujen varsilla yleensä ilmaista, mutta varsinkin uusilla asunto-alueilla pysäköintiä on rajoitettu alueellisilla pysäköintikielloilla.

Tallinnaan liikennöi Helsingistä kolme eri laivayhtiötä; EckerölineTallink & Silja Line ja Viking Line.

Viking Linen käyttämään Katajanokan terminaaliin on vain 200 metrin matka Eurohostelista. Silja Linen käyttämään Olympiaterminaaliin on 2 km ja Tallinkin sekä Eckerö Linen käyttämään Länsiterminaaliin 4 km.

Lähtöjä on päivittäin useita vuodenajasta riippuen.

Ole hyvä ja ilmoita mahdollisesta varauksen peruuntumisesta vastaanotollemme mahdollisimman pian.

Mikäli et tehnyt varaustasi suoraan Eurohostelin kanssa vaan jonkun kolmannen osapuolen kautta (esimerkiksi matkatoimisto, ryhmänjohtaja tai jokin muu kuin Eurohostelin nettisivu) ole hyvä ja tarkista kolmannen osapuolen kanssa sopimasi varausehdot. Kolmannet osapuolet yleensä vaativat, että peruutuksista tulee ilmoittaa suoraan heille ja he sitten ilmoittavat peruutuksesta Eurohosteliin.

Mikäli teit varauksesi kotisivujemme varausjärjestelmässä tai suoraan vastaanottoomme, niin varauksen voi perua kuluitta vielä tulopäivänä klo 18 mennessä mikäli emme ole muuta ilmoittaneet. Kotisivumme varausjärjestelmän kautta tehdyt varaukset voi perua suoraan varausjärjestelmässä. Muutoin tehdyt varaukset tulee perua sähköpostilla tai puhelimitse.

Huomioi että joissain varauksissa (mm. ryhmävarauksissa) voi olla edellisestä poikkeavia ehtoja. Tarkista ehdot lähettämästämme varausvahvistuksesta.

Opiskelija-alennus majoitushinnoissa on vähintään 10%.

Henkilökohtainen alennus myönnetään kansainvälisen opiskelijakortin (ISIC) tai Suomen Hostellijärjestön logolla varustetun suomalaisen opiskelijakortin haltijoille.

Mihin Helsingissä kannattaa mennä tänään? Tässä linkkejä muutamiin Helsingin tapahtumakalentereihin;

Stadissa.fi

MyHelsinki – Näe ja koe Helsinki

City.fi – GoGo – Kaikki tapahtumat ja menot

Meteli.net – Tapahtumat

Kaapelitehdas – Juuri nyt

Strömma – Tutustu Helsinkiin

HS.fi – Menokone

Lähin ruokakauppa Alepa Jungmann sijaitsee 300 metriä luoteeseen Eurohostelista, raitiolinjojen 4 ja 5 pysäkin (Kruunuvuorenkatu) vieressä.

Lähin pankkiautomaatti Otto sijaitsee Katajanokan laivaterminaalissa (300 metriä lounaaseen Eurohostelista), tarkista aukioloajat täältä. Lähin ympärivuorokautinen pankkiautomaatti sijaitsee Senaatintorin Nordea-pankin yhteydessä osoitteessa Aleksanterinkatu 30 (1,2 km länteen Eurohostelista).

Kauppatorin aukioloajat löytävät täältä ja Kauppatorille tulee kävelymatkaa Eurohostelista vain noin 800 metriä.

Henkilökuntamme puhuu suomea ja englantia. Mahdollisuuksien mukaan pyrimme palvelemaan myös muilla kielillä.

Lähin rahanvaihtopiste on Viking Linen käyttämässä Katajanokan terminaalissa (avoinna klo 8:30-20:30) vain 200 metrin päässä Eurohostelista. Seuraavaksi lähimmät löytyvät keskustasta, esimerkiksi Forexin rahanvaihtopisteet Stockmannilla ja Rautatieasemalla. Vastaanotossamme ei vaihdeta valuuttaa.

Eurohostelilla ei ole omia paikoitustiloja, mutta ajoneuvon voi pysäköidä Linnankadulle vaikka suoraan hostellin eteen. Kaupunginosamme Katajanokka kuuluu kokonaisuudessaan Helsingin kaupungin pysäköintivyohykkeeseen 1, jossa kaupunki perii pysäköintimaksua 4,00 €/tunti maanantaista perjantaihin klo 9-21 välillä sekä lauantaisin klo 9-18. Muina aikoina ja juhlapyhinä pysäköinti on ilmaista. Ole hyvä ja varmista voimassa olevat pysäköintisäännöt hintoineen aina kadulla olevista liikennemerkeistä tai pysäköintiautomaatista ennen pysäköintiä.

Lähin maksukorteilla toimiva pysäköintiautomaatti on hostellin sisäänkäyntiä vastapäätä, kadun toisella puolella. Lähin kolikoilla toimiva pysäköintiautomaatti on muutaman sadan metrin päässä Kauppiaankadulla. Muistathan myös että moottoripyörienkin tulee maksaa pysäköintimaksua Suomessa ja autoa ei saa pysäköidä 5 metrin alueelle ennen suojatietä.

Helsingin kaupunki:
Pysäköinti Helsingissä
Kantakaupungin pysäköintikartta

Iltalehti:
Helsingin ilmaiset parkkipaikat – täällä ne ovat

Hostellit ovat kaikille avoinna, mutta ilman huoltajaa matkustavilta alaikäisiltä vaadimme huoltajan allekirjoittaman vapaamuotoisen suostumuksen huollettavansa majoittumiseen. Paperissa tulee olla huoltajan yhteystiedot sekä puhelinnumero mahdollisia yhteydenottoja varten. Ota paperi mukaasi ja anna se vastaanotollemme sisäänkirjautumisen yhteydessä.

Sisäänkirjautumisaika alkaa klo 14. Huonetilanteen niin salliessa voi olla mahdollista kirjoittautua huoneeseen aiemminkin, mutta tätä emme valitettavasti pysty lupaamaan varmaksi vasta kuin tulopäivän aamuna.

Mikäli saavutte ennen kuin huone on valmis, niin matkatavarat voi jättää kuluitta säilytykseen matkatavarahuoneeseemme.

Uloskirjautuminen hostellista lähtöpäivänä klo 12 mennessä. Myöhäinen uloskirjautuminen (klo 17 asti) mahdollista lisähintaan, tarkista saatavuus vastaanotosta.

Muistathan, että sekä myöhäinen uloskirjautuminen että iltasaunat (saatavuuden mukaan) sisältyvät hintaan, kun varauksesi on tehty oman nettisivumme varausjärjestelmän kautta!

Toiminta-ajatuksemme mukaan hostellimme on tarkoitettu kaikille tilapäismajoitusta tarvitseville turisteille. Kohtelemme kaikkia vieraita, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneitamme kunnioittavasti ja tasa-arvoisesti. Haluamme luoda yhdenvertaisen ja monimuotoisuuden huomioonottavan ilmapiirin, jossa kaikki vieraamme tuntevat voivansa olla oma itsensä sellaisena kuin ovat. Hostellimme on turvallinen syrjintävapaa vyöhyke, emmekä hyväksy minkäänlaista halventavaa puhetta tai käyttäytymistä keneltäkään. Olet tervetullut hostelliimme riippumatta siitä, kuka olet tai ketä rakastat.

 

 

Pääsääntöisesti emme tarjoa majoitusta viikkoa pidemmäksi aikaa, mutta voit kysyä asiaa tarkemmin myyntipalvelustamme.